JAKOVLJEVE KAPICE PRŽENE

JAKOVLJEVE KAPICE PRŽENE

Opet nesto morsko...



SASTOJCI

Kosarice od povrca

1 krumpir
1 manja tikvica
1 mrkva
1 jaje
sol papar

Umak s morskim plodovima

Po izboru morski plodovi
mladi (stari)luk, cesnjak, persin
sol, papar, mjesavina mediteranskih zacina
po zelji bijelo vino

Glavni sastojak

Jakovljeve kapice (fileti neke ribe)
brasno, ulje za przenje

PRIPREMA

1. Izribati povrce na duze stapice, dodati jaje, izmijesati i prziti s obe strane, posoliti. Kad stavljamo mjesavinu povrca u tavu, rasporedimo takoda se dobiju tanke kosarice ili palacinke.
2. Jakovljeve kapice (ribu) izvaljati u brasnu i prziti da se zarumeni sa svih strana.
3. Na istoj masnoci zazutiti luk, cesnjak, persin, dodati morske plodove, vino i zacine i dinstati dok tekucina ne iskuha na zeljenu gustocu.
4. Na tanjur staviti kosaricu od povrca, na nju Jakovljeve kapice (ribu), preliti umakom od morskih plodova i posluziti.

POSLUŽIVANJE

Za kosarice se moze upotrebiti bilo koje povrce.

Nema komentara:

Objavi komentar