BRITIN KOLAČ

BRITIN KOLAČ

Da nije jednostavno, ne bih ga ni pokušao napraviti... He, he, he...



SASTOJCI


Za tijesto:

100 g šecera
125 g maslaca
1 vanilin šecer
2 žumanjka
100 ml mlijeka
140 g oštrog brašna
1/2 vrecice praška za pecivo

Za snijeg od bjelanjaka:

2 bjelanjka
150 g šecera
50 g listica badema

Za nadjev:

2-3 žlice marmelade od jagoda
200 ml šlaga
150 g svježeg voca (jagode, maline, borovnice i sl.)

PRIPREMA

1. Šecer pjenasto izmiješajte s omekšalim maslacem, vanilin šecerom i žumanjcima.
2. Dodajte naizmjence mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
3. Kalup velicine 32×22 cm obložite papirom za pecenje i na njega rasporedite pripremljeno tijesto.
4. Bjelanjke istucite u cvrsti snijeg, postupno dodajte šecer pa sve ravnomjerno rasporedite po tijestu.
Pospite listicima badema i pecite u pecnici zagrijanoj na 175°C 20-25 minuta.
5. Peceni kolac ohladite, stavite na dasku i uzdužno prerežite (tako da dobijete dva lista tijesta).
6. Donji list premažite marmeladom od jagoda. Na to stavite tuceni šlag i po želji voce.
7. Poklopite drugim listom tijesta i ohladite.

Kolac narežite na kocke i poslužite.

Savjet

Marmeladu od jagoda možete zamijeniti marmeladom od višanja kojoj ste dodali par kapi limunova soka.
Ovaj kolac ne zahtijeva neko posebno ukrašavanje. Svatko se sam služi, direktno s kalupa i reže komade po svom nahodenju.
Eto ti ga tu E!

1 komentar:

  1. Danas se pravi britin kolač, u čast tvom kumčetu koje stiže za koji čas. :P :)

    OdgovoriIzbriši