RIBLJA KREM JUHA

RIBLJA KREM JUHA




Fina krem juha od krompira kuhanog u ribljem temeljcu.

SASTOJCI

1 cijela glavica cesnjaka
2 velika crvena krompira
1 luk
3 dl ribljeg temeljca
3 dl bijelog vina
2 dl vrhnja za kuhanje
sok od limuna
1 mala balancana
1 cen cesnjaka
sol,papar,persin

PRIPREMA

Priprema
1. Krompir izrezan na kocke i luk skuhati u ribljem temeljcu.
2. Dok se krompir kuha,staviti cijeli cesnjak u Al-foliju I peci na 200`C pola sata.
3. Kad je krompir kuhan, sa stapnim mikserom ga izmiksati, dodati bijelo vino i sok od limuna i zacine.
4. Pecenom cesnjaku odrezati vrh i istijestiti ga u juhu. Mora se istijestiti dok je vruc (pazite pec
pec), jer ako se ohladi, onda se tesko tijesti. Izmiksati i ostaviti da na slaboj vatri krcka.
5. Balancane izrezane na male kockice posoliti, uvaljati u brasno i prziti na maslinovom ulju dok bude
lijepo rumeno, dodati sitno isjeckan cesnjak i persin.
6. Balancane staviti u sredinu tanjura i dodati juhu, posuti sitno isjeckanim persinom i posluzit.

Vrlo fino i ukusno.

Nema komentara:

Objavi komentar