GUSTA JUHA OD RIJEČNIH RAKOVA


GUSTA JUHA OD RIJEČNIH RAKOVA







Da ne dosadjujem s kozicama, prelazim u slatke vode.....

SASTOJCI

1kg rijecnih rakova
3-4 krompira
1 luk
1-2 pice cesnjaka
2-3 mrkve
1 poriluk
korijen celera
oko2dl bijelog vina
vrhnja za kuhanje
sol, papar, persin

PRIPREMA

1. Staviti rakove u posoljenu vodu i kuhati oko pola sata.
2. Za to vrijeme, ocistiti i na tanke stapice isjeckati povrce.
3. Oguliti i naribati krompir.
4. U drugi lonac procijediti vodu od rakova, u nju dodati povrce i zacine. Po potrebi dodati jos vode da
povrce bude pokriveno, zaciniti i staviti kuhati.
5. Izvaditi meso iz racjih repova i ubaciti ih u juhu.
6. Uliti vino, provjeriti okus i kuhati lagano dok povrce ne bude gotovo.
7. Dodati vrhnje, cim zakuha, skiniti s vatre, posuti sitno isjeckanim persinom i posluziti.

POSLUŽIVANJE

Na kraju da vas obradujem. Ako nemate rijecnih rakova, upotrebite skampe i kozice, bit ce jos bolje :)

Nema komentara:

Objavi komentar