DOMAĆI SLADOLED

DOMAĆI SLADOLED

Nemam vremena pisati, rastopit ce se...




SASTOJCI

4 kom jaja
1 dl secera
2 dl mlijeka
2 dl vrhnja za slag
1 zlicica vanilija secera

PRIPREMA

1. Odvojiti zumanjce, a bjelance staviti u casu, poklopiti celofanom i spremiti u frizider, jer ce nam trebati za sljedeci projekt.
2. Dodati secer i vanilija secer zumanjcima i izbatiti.
3. U posudi ugrijati mlijeko, dodati izbacene zumanjce i miksati dok se ne dobije malo gusca smjesa. Paziti da ne zavri. Kad se malo zgusnulo, skinuti s vatre i ohladiti na sobnu temperaturu.
4. Za to vrijeme izbatiti vrhnje u slag i spojiti sa smjesom, koja se ohladila.
5. Ako se sladoled radi u stroju za sladoled, izvaditi ledeni disk iz zamrzivaca i staviti ga u stroj.Uliti smjesu u stroj i neka mijesa 30-40 min. Ako nemamo stroj,onda smjesu ulijemo u posudu prigodnu za zamrzavanje i stavimo u zamrzivac. Kad se stisne, spreman je za sluzenje. Ukrasavanje po svom nahodjenju, a vjerojatno se ne moze cekati na ukrasavanje.

Nema komentara:

Objavi komentar