Za pravljenje pudinga koristimo krumpirovo brasno, dok vi koristite gustin ili gotove smjese. Da li ce konacan rezultat biti isti, ne mogu biti siguran.

SASTOJCI
Za puding od jagoda
0,5 l sezonskih jagoda (crni ribiz,maline,borovnice)
0,5 dl krumpirovog brasna
1 dl secera
Za puding od vanilije
0,5 mlijeka
1 zutanjak
0,5 dl meizena (kukuruzni skrob)
0,5 dl secera
1 zlica vanilija secera
PRIPREMA
Puding od jagoda
1. Usitniti posecerene jagode mikserom i uliti u tecu (serpu). Umijesati krumpirovo brasno.
2. Zarijavati na laganoj vatri stalno mijesajuci, cim uzavre, skiniti s vatre i ohladiti.
Puding od vanilije
1. U tecu (serpu) uliti mlijeko, dodati sve sastojke osim vanilije.
2. Mijesati na laganoj vatri dok ne uzavre. Nastaviti mijesati jos koji minut.
3. Skinuti s vatre i ohladiti.
4. Naizmjenicno uliti pudinge u case ili druge posudice za posluzivanje deserta i ukrasiti raznim jagodama i posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar