" DALMATINO SUSHI " ..... he, he
Ispricavam se Japancima, ali dispet mi nije dao mira...
SASTOJCI
NORI
blitva i rastika
NADJEV
250 g rize
ociscena przena riba
meso od kozica
mrkva
paprika
sol, papar
DIP
maslinovo ulje
persin, cesnjak, sol
papar, ribana kora od limuna
po zelji razno zacinsko bilje
PRIPREMA
1. Oprati listove blitve, odvojiti peteljke od listova. Peteljke mozemo skuhati leso sa preostalom blitvom.
2. Kuhanu blitvu dobro procijediti. Na radni stol stavimo pekaci papir, na njega vise araka papirnatih rucnika, na njih rasporedimo blitvu, na blitvu opet stavimo papirnate rucnike, preklopimo pekaci papir i lagano prodjemo preko toga oklagijom da se ostala voda iscijedi iz blitve.
3. Isti postupak uradimo sa rastikom.
4. Iscijedjenu tablu rastike stavimo na MAKISU i nadjevamo i zarulamo da dobijemo nadjevenu rolu.
5. Sjecemo navlazenim nozem na kratke "zamotuljke" .
6. Za DIP izmijesamo sve sastojke i posluzimo.
Dragi Dalmatino, izgleda, nestao s c Coolinarke, ali sam malo googlala pa pronasla tvoj legendarni sushi. Pozdrav, mvb, hki
OdgovoriIzbrišiHvala Adrian.Moram se trgnuti i dodati koji novi recept :)
OdgovoriIzbriši