JUHA OD ŠPAROGA
Kad imamo sparoge kao prilog,iskoristimo vodu u kojoj su se kuhale i napravimo
juhu.
SASTOJCI
1 vezica sparoga
2 l vode
sol, papar, vegeta
1 zlica masla
1 zlica brasna
1 kom zumanjak
2 dl vrhnja za kuhanje
PRIPREMA
1. Od opranih i ociscenih sparoga odsjeci nekoliko vrhova (pupoljaka i staviti na stranu, trebat ce nam).
2. Skuhati sparoge u posoljenoj vodi.
3. Na laganoj vatri na maslacu zagrijati brasno, pazeci da ne zazuti. Dodati vodu od sparoga i uz
povremeno mijesanje kuhati 10 min.
4. Dodati vrhove (pupoljke) od sparoga i nekoliko isjeckanih kuhanih sparoga i kuhati par minuta. U
posebnu posudu karatko probatiti vrhnje i zumanjak i izliti u juhu, dodati vegetu i papar, pjenjacom
lagano izmijesati i odmah posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar