KREM DESERT

KREM DESERT

Doslo do nesporazuma izmedju mene i vage, pa nastalo viska materijala...



SASTOJCI

Nadjev

250 g fino mljevenih badema
250 g secera
1 ribana kora od narance
2 sok od narance

Krema

2 1/2 dl mlijeka
1 vanili stapic
1 cimet stapic
2 ribana kora od narance
2 zutanjka
vanili secer
50 g secer
10-20 g gustina

Karamel

75 g secera
1 zlicica margarina
1 sok od narance

PRIPREMA

1. Pomijesati secer i bademe, dodati ribanu koru i sok od naranaca.

Kratko prokuhati i s tim nadjenuti lisnato,tanko razvaljano tijesto.

1. Peci na 180`C dok smjesa ne porumeni. Kad je peceno, neka se gotov kolac hladi.
2. Dodati u mlijeko stapic cimeta, stapic vanilije, kojeg smo prepolovili uzduz i ostrugali sjemenke, i njih dodati mlijeku.
3. Dok se mlijeko lagano zagrijava, izbatiti zutanjke sa secerom, dodati vanili secer i gustin, promijesati i dodati mlijeku. Zagrijavati i mijesati dok se malo ne zgusne. Skinuti s vatre i pustiti da se ohladi.
4. Provjeriti promjer case u kojoj ce se desert posluziti. Uzeti drugu casu manjeg promjera i s njom rezati kolac na okrugle ploske.
5. Zagrijavati secer za karamel, kad se rastopi dodati margarin, mijesati i kad zazuti dodati sok od narance, promijesati i skiniti s vatre da se hladi.
6. Ohladjen karamel uliti u cace, na to uliti krem i na sve to staviti okrugle kolacice. Staviti u hladnjak do posluzivanja.

Nema komentara:

Objavi komentar