GOVEDINA U UMAKU
Neka se kozice odmaraju..
SASTOJCI
1 kg meke govedine
sol, papar, brasno
panceta
luk
mrkva na kockice
korijen celer ( ribani )
korijen persin ( ribani )
sampinjoni
cesnjak
crvena paprika ( babura )
rajcice
crno vino
mesni temaljac
PRIPREMA
1. Meso isjeci na kocke, posoliti, popapriti, uvaljati u brasno i naglo zaprziti na maslinovom ulju.
2. Dodati sitno isjeckanu pancetu, kockice mrkve i luk.
3. Kad luk pocne zutiti, dodati izribane korijene celera i persina. Promijesati i dodati na listice isjeckane sampinjone i cesnjak.
4. Kad cesnjak zamirise dodati vino, s kuhacom postrugati po dnu.
5. Rajcicama oguliti kozu i odstraniti sok i sjemenke, sitno isjeckati i ubaciti u posudu. Papriku isjeskati i ubaciti u posudu.
6. Na kraju dodati temeljac, smanjiti vatru i pustiti da lagano kuha sat i po.
POSLUŽIVANJE
Za sebe sam za prilog upotrebio sombreroni-pastu,na koju sam stavio mjesani pire od krompira i mrkve.
Nema komentara:
Objavi komentar