GOVEĐI ODREZAK U VINU
Ostalo sjemena od luka,upotrebljeno kao prilog...
SASTOJCI
ODRESCI
2 kom govedja odreska od buta
100 g pancete
1 luk
1 cen cesnjaka
5 dl crnog vina
sol, papar, maslinovo
ulje, maslac
1 dl vrhnja za kuhanje
PRILOG
20-30 kom sitnog luka (sjeme)
desetak kom mlade sitne mrkve
1 zlicica secera
1 zlica maslaca
oko 2dl bijelog vina
malo vode, sol
kuhani mladi krumpir, zelena salata
PRIPREMA
1. Odreske potuci i staviti na stranu.
2. Zagrijati u tavi maslinovo ulje i maslac, dodati pancetu izrezanu na kockice i na to poloziti odreske.Prziti s obje strane.
3. Dodati luk izrezan na kolutove, neko vrijeme prziti, protisnuti cesnjak, mijesati i kad cesnjak zamirise, dodati vino, posoliti i popapriti.
4. Kad se sos ukuha, postane gust, dodati vodu, smanjiti vatru i neka lagano krcka.
U drugu posudu zagrijati zlicicu secera,kad pocne zutiti,dodati maslac.Kad se maslac rastopi,dodati osiscen luk i mrkvu. Prziti, posoliti i dodati bijelo vino. Smanjiti vatru, poklopiti i lagano pirjaniti dok ne omeksa.Po potrebi zaliti s malo vode da ne ostane na suhom.
U odreske dodati vrhnje za kuhanje,provjeriti ukus i odmah posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar