NADJEVENI KROMPIR

NADJEVENI KROMPIR

Evo jedan receptic za predjelo od krompira ...



SASTOJCI za 4 osobe

4 kom krompira
4 kom jaja
ribani sir
maslac, sol, papar, persin

PRIPREMA

1. Dobro oprati krompire, po mogucnosti sa cetkicom. Zamotati ih u foliju i peci na 240`C. Vrijeme pecenja ovisi o velicini krompira. Kad se stisne s dva prsta, osjeca se da li je mekan.
2. Kad je krompir pecen, izvadimo ga iz folije, odsjecemo vrh i dno i izdubimo s kasicicom iznutricu, pazeci da ne probijemo dno i ostavimo je na stranu.
3. Rastopimo maslac, dodamo zgnjecenu iznutricu od krompira, dodamo ribani sir i zacine, mijesamo na laganoj vatri da dobijemo izjednacenu smjesu, pazeci da ne zagori.
4. Dobivenom smjesom nadjevamo krompire, ostavimo dovoljno prostora za jedno jaje.

Nema komentara:

Objavi komentar