NADJEVENI OMLET

NADJEVENI OMLET

Jednostavno,brzo E!



SASTOJCI

Tijesto za omlet

4 jaja
4 dl mlijeka
2 dl brasna
2 zlice konzerve (koncentrat rajcica)

Nadjev

400 g mljevenog mesa, pola svinjskog, pola govedjeg
1 luk
crvena paprika
2 dl juhe, temeljca
1 dl kechup
1-2 cesnjaka
malo soli, papar
2 dl ribanog sira

PRIPREMA

Pravljenje omleta

1. Pomijesati i izbatiti sve sastojke za tijesto, izliti na pleh oblozen pekacim papirom i staviti peci 20 min na 200`C. Na radnom stolu pripremiti arak pekaceg papira, kad je omlet pecen sa obadvije ruke uhvatiti papir na kojem se omlet pekao i prebaciti ga na papir na radnom stolu. Odvojiti rabljeni papir.
2. Rasporediti nadjev po omletu i zamotavati pomocu pekaceg papira, na kojem omlet lezi.
3. Sad smo dobili rolat, po kojemu pospemo ribani sir i vratimo u pec da se sir gratinira je gotovo, sjecemo na komade po zelji i posluzimo uz neku salaticu.

Nadjev

1. Na ugrijanu tavu stavimo mljeveno meso da se przi bez ikakve masnoce. Imamo dovoljno masnoce u svinjskom mesu. Tko ne koristi svinjsko meso, upotrebit ce maslac ili margarin.
2. Kad je meso dobilo boju, sve ostale sastojke dodajemo po onom redosljedu kako je napisano u sastojcima. Provjerimo ukus i nadjevamo omlet, onako kako je gore opisano.

Nema komentara:

Objavi komentar