SVINJSKI ODRESCI BY ME

SVINJSKI ODRESCI BY ME

Kad bi kamera znala snimati mirise i ukuse!!!???!!!
(Nikako da smislim nas naziv ove igracke. Nazovimo je Plinska tava)



SASTOJCI

Meso

4 kom odresci od svinjskog karea

Mjesano povrce

1 luk
1 crvena paprika
1 mrkva
1/2 manja tikvica
1/2 manji patlidjan
snita korijen celera
1 manji poriluk (bijeli dio)
po zelji cesnjak, persin
1 rajcica
po potrebi maslinovo ulje
kap bijelog vina
sol, papar, koja mirodija

Prilog

po zelji kuhani krompir

PRIPREMA

1. Od svinjskog karea odrezati prst debele odreske,potuci ih,posoliti,popapriti i premazati maslinovim uljem.
2. Patlidjan, tikvicu, papriku,celer i mrkvu isjeckati na tanke stapice.
3. Luk, poriluk, cesnjak, persin i rajcicu sitno isjeckati.
4. Ugrijati plinsku tavu, zaliti s malo maslinovog ulja i staviti na nju odreske, vise prema rubu tave, da bi u sredini imali slobodnog prostora za povrce.
5. Stavimo povrce na sredinu tave, posolimo, popaprimo i sa "spatulom" preokrecemo da se podjednako dinsta. Provjerimo odreske, okrenemo ih i kad su gotovi, skinemo ih sa tave u veci tanjur, ili prigodnu posudu za posluzivanje.
6. Povrce zalijemo bijelim vinom, jos malo promijesamo, skinemo i dodamo mesu i posluzimo.

POSLUŽIVANJE

Ovaj nacin spremanja jela je veoma atraktivan. Buduci da je ova tava takvog oblika da kad meso stavimo okolo na rub tave, svi sokovi sa zacinima i aromom se cijede prema sredistu tave i povrce ih upija i dobija izvanredan ukus.

Eto ti ga tu E!

Nema komentara:

Objavi komentar