TUNJ " DA SILVA"

TUNJ "DA SILVA"

Ispalo kao konzerva "Tunjevina s povrcem" ...



SASTOJCI

Marinad

Nekoliko zlica maslinovog ula
1 zlica oyster sauce
aceto balsamico
vegeta, papar

Ostalo

2 kom debeli odresci od tunja
maslinovo ulje
malo brasna
2 luka
2 crvene paprike,babure
1 mala balancana
1 mala tikvica
2 mrkve
korijen celer
mahune graha
rajcice (pomidore,paradajz)
mladi grasak
1 cesnjak
oyster sauce
vegeta, papar, zacinsko bilje

PRIPREMA

1. Napraviti marinat, u njega uvaljati odreske tunja, povremeno okretati. Proces traje oko dva sata.
2. Povrce isjeckati na sitne kockice.
3. Uvaljati odreske u brasno i na brzinu proprziti sa svih strana na srednje ugrijanom maslinovom ulju.
4. Izvaditi odreske. Na istom ulju proprziti pripremljeno povrce, dodavati ga ovim redosljedom kako je navedeno na listi sastojaka. Zaciniti, provjeriti ukus.
5. Kad je povrce uvenulo, vratiti odreske u tavu, neka lagano krcka dok povrce ne bude gotovo.

Nema komentara:

Objavi komentar