ZAPEČENI MAKARONI

ZAPEČENI MAKARONI

Za rucak Tradicionalno finsko jelo "Zapeceni makaroni s mlj.mesom". Odvojio sam dio makarona i mlj.mesa za svoj hokus-pokus i ispalo je ovo.



SASTOJCI


400 g mljevenog mesa
400 g makarona
2 jaja
mlijeko
luk, cesnjak, vegeta, papar
kuhana blitva
200 g philadelphia sira

PRIPREMA

1. U posoljenoj vodi skukati makarone, da ostanu malo tvrdji od al dente. Kad su gotovi izliti vodu i ostaviti na stranu.
2. U tavi zazutiti mljeveno meso zajedno s lukom. Kad je zazuceno dodati protisnuti cesnjak i zacine.
3. U vatrostalnu posudu sastaviti meso i makarone.
4. U drugoj posudi izbatiti jaja u mlijeku i dodati malo vegete, te umijesati u smjesu mesa i makarona.
5. Umijesati sir i usitnjenu blitvu.
6. Ups...svaka recenica pocinje sa slovom U, pa cemo tako i nastaviti.
7. Ubaciti jelo u pecnicu i peci na 200`C dok se mlijeko ne upije i povrsina dobije lijepu boju.
8. Ugasiti pecnicu, izvaditi gotovo jelo i posluziti.
9. Uz to jelo moze neka salata po zelji.
10.Uzivajte! :D

Nema komentara:

Objavi komentar

Objavi komentar