RIBA U SLANOM PAKETU

RIBA U SLANOM PAKETU

Ne bojte se, nije preslano, nego socno, ukusno. E!



SASTOJCI za 1 osobu

1 brancin (oko 300 g)
15 g maslaca
20 g mladog luka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 cešanj cešnjaka
40 g ocišcenih kozica
200-250 g krupne morske soli

Za umak od kozica:

20 g maslaca
10 g oštrog brašna
20 g mladog luka
30 ml bijelog vina
1 žlicica Vegete
150 ml ribljeg temeljca
80 g ocišcenih kozica
100 ml vrhnja za kuhanje

PRIPREMA

1. Ribu ocistite i to tako da odstranite škrge i utrobu, a ostavite ljuske.
2. U trbušnu šupljinu stavite omekšali maslac, narezani mladi luk, peršin, cešnjak i kozice.
3. Aluminijsku foliju stavite na kalup te po foliji rasporedite tanji sloj morske soli velicine ribe. Na sol stavite ribu, prekrijte je preostalom solju pa sve zamotajte aluminijskom folijom tako da dobijete paketic.
4. Ribu pecite u pecnici zagrijanoj na 220°C 25-30 minuta, ovisno o velicini ribe.
5. Za to vrijeme pripremite umak.
Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno i narezani mladi luk.
Dodajte vino, Vegetu i temeljac. Kuhajte na laganoj vatri stalno miješajuci oko 2 minute, a zatim umiješajte kozice i vrhnje. Umak nastavite kuhati još 2 minute.
6. Pecenoj ribi pažljivo maknite sol, a zajedno sa soli odvojit ce se i ljuske.

POSLUŽIVANJE

Ribi maknite kosti pa filete brancina poslužite uz pripremljeni umak i kuhanu rižu. Eto ti ga tu E!

Savjet

Umak možete oplemeniti i provansalskim travama.

Nema komentara:

Objavi komentar