"TWO IN ONE" PUDING
Za pravljenje pudinga koristimo krumpirovo brasno, dok vi koristite gustin ili gotove smjese. Da li ce konacan rezultat biti isti, ne mogu biti siguran.
SASTOJCI
Za puding od jagoda
0,5 l sezonskih jagoda (crni ribiz,maline,borovnice)
0,5 dl krumpirovog brasna
1 dl secera
Za puding od vanilije
0,5 mlijeka
1 zutanjak
0,5 dl meizena (kukuruzni skrob)
0,5 dl secera
1 zlica vanilija secera
PRIPREMA
Puding od jagoda
1. Usitniti posecerene jagode mikserom i uliti u tecu (serpu). Umijesati krumpirovo brasno.
2. Zarijavati na laganoj vatri stalno mijesajuci, cim uzavre, skiniti s vatre i ohladiti.
Puding od vanilije
1. U tecu (serpu) uliti mlijeko, dodati sve sastojke osim vanilije.
2. Mijesati na laganoj vatri dok ne uzavre. Nastaviti mijesati jos koji minut.
3. Skinuti s vatre i ohladiti.
4. Naizmjenicno uliti pudinge u case ili druge posudice za posluzivanje deserta i ukrasiti raznim jagodama i posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar