BISKVIT S MORSKIM PLODOVIMA

BISKVIT S MORSKIM PLODOVIMA

Eksperiment uspio...



SASTOJCI za 4 osobe

200 g kukuruznog brasna (finije)
150 g psenicnog brasna
200 g margarina
2 dl mlijeka
4 jaja
soli i praska za pecivo
200 g smrznutih kolutova lignje
150 g ociscenih dagnji
150 g kozica
200 g Jakovljevih kapica
150 g svjezeg spinjaka
poriluk, persin, cesnjak
sol, papar
2 dl bijelo vino
maslinovo ulje

PRIPREMA

1. Odmjeriti kukuruzno brasno, zaliti ga mlijekom, promijesati i ostaviti da upija.
2. Zagrijati malo maslinovog ulja u tavi, dodati sitno isjeckane lignje i prziti, dodati isjeckan
poriluk,persin i cesnjak,jos malo prziti i kad cesnjak zamirise dodati bijelo vino.
3. Kad tekucina ispari, dodati sitno isjeckan spinjak, prziti dok ne uvene. Posoliti, popapriti i skiniti da se hladi.
4. Kukuruznom brasnu s mlijekom dodati margarin, jaja psenicno brasno, pecilni prasak i sol, te mutiti da se dobije masa kao za biskvit.
Dodati sve ostale sastojke, izmijesati zlicom i izliti u posudu za pecenje. Peci na 200`C. Kad je gotovo, rezati na kocke i posluziti sa dipom od jogurta.
1. U 2 dl gustog nezacinjenog jogurta umijesati zlicu limunovog soka i zlicicu naribane kore od limuna, posoliti i popapriti.
Eto ti ga tu E!

Nema komentara:

Objavi komentar