LOSOS S MOZZARELLOM

LOSOS S MOZZARELLOM



SASTOJCI

File lososa
Mjesano korijenasto povrce
Luk i cesnjak
Mladi krumpir (moze i stari)
Rajcica
Sir mozzarella
Sol, papar,mjesavina mediteranskog zacinskog bilja
Maslinovo ulje
Vrhnje za kuhanje

PRIPREMA

Vatrostalnu zdjelu namazati maslinovim uljem. Sitno isjeckanu mjesavinu korijenastog povrca, luka i cesnjaka rasporediti po dnu zdjele, posoliti i popapriti.
Na to rasporediti tanke snite mladog krumpira, posoliti i malo zauljiti.



Sa filea odstraniti kozu i moguce sitne koscice. Posoliti, popapriti i posuti mjesavinom mediteranskog zacinskog bilja. Na polovinu filea sloziti tanke snite rajcica.




Na rajcice sloziti tanke snite mozzarelle i posuti sitnoisjeckanim cesnjakom.




File preklopiti i staviti na krumpir koji se pekao.




Pokriti folijom, vratiti u pec, smanjiti temperaturu na 200`C i dalje peci oko pola sata.
Pred kraj pecenja odstraniti foliju, zaliti vrhnjem za kuhanje i peci jos oko 5 minuta.

Velicina i kolicina sastojaka ovisi o broju osoba koje posluzimo.

4 komentara: