NADJEVENI ČEVAPČIĆI U UMAKU OD LISIČARKI
Okus, pokus...kako ono ide...
SASTOJCI
Cevapcici
500g mljevenog mesa
1 luk
cesnjak, persin
vegeta, papar, chili
mozzarella ili sir po zelji
Umak
1 luk
oko 1/2l lisicarki
po zelji bijelo vino
oko 2dl vrhnja za kuhanje
vegeta, papar
PRIPREMA
1. Sitno isjeckati luk, cesnjak i persin, dodati meso i zacine i izmijesati .
2. Napraviti pljeskavicu i na nju staviti sir i malo persina.
3. Zatvoriti i formirati cevapcice .
4. Prziti ih na masnoci (najbolje na maslacu) sa svih strana.
5. Kad su dobili lijepu smedju boju, izvadimo ih iz tave. U istu masnocu dodamo luk i lisicarke i przimo. Kad tekucina iz njih ishlapi dodamo bijelo vino i zacine, promijesamo i vratimo cevapcice u umak. Lagano kuhamo dok umak ne postane gusci.
6. Dodamo vrhnje za kuhanje, na kratko prokuhamo i skinemo s vatre i posluzimo.
Nema komentara:
Objavi komentar