NADJEVENI SVINJSKI FILE ( LUNGIĆ )

NADJEVENI SVINJSKI FILE ( LUNGIĆ )

Hokus-pokus ... mljac...



SASTOJCI


1 svinjski file
svjezi sir za namaz
1 luk
1 poriluk
1 cen cesnjaka
persin
4-5 sirovih kestena
brasno
vegeta,papar
krumpir
slatko vrhnje, ribani sir
ulje za przenje
(maslinovo)

PRIPREMA

1. File rezati uzduz da se dobije jedan veliki, tanki odrezak.
2. Premazati ga svjezim sirom, po tome rasporediti sitno sjeckani luk, poriluk, cesnjak, persin, zaciniti vegetom i paprom.
3. To sve zarolati i kuharskim koncem vezati u paket .
4. Ocistiti kestene, izribati ih i pomijesati s brasnom.
5. File paket uvaljati u mjesavinu brasne i ribanog kestena i zazutiti na ulju u tavi.
6. Kad je meso sa svih strana zaprzeno, staviti ga u vatrostalnu posudu na razno povrce isjeckano na stapice.
7. Staviti u pec i peci oko pola sata na temp 200`C.
8. Dodati krumpir, posoliti, pokriti folijom i peci dok krumpiri ne budu mekani.
9. Skinuti foliju, zaliti slatkim vrhnjem, posuti ribani sir po krumpirima i kad sir pocne zutiti, izvaditi iz peci, skinuti konac, izrezati meco na odreske i posluziti.

POSLUŽIVANJE

Za nadjev se moze koristiti sve sto vam se svidja.

Nema komentara:

Objavi komentar