NADJEVENI SVINJSKI ODRESCI

NADJEVENI SVINJSKI ODRESCI

Jednostavno i brzo.



SASTOJCI za 4 osobe

8 kom odresci od carea
panceta, sir (po zelji)
1 luk
1 paprika
1 mrkva
1 manja balancana
razno korijenasto
povrce, cesnjak, parsin
sol, papar, mediteranske mirodije
2 dl bijelo vino
2 dl vrhnje (po zelji)

PRIPREMA


1. Prokuhati mrkvu.
2. Od svinjskog carea narezati odreske, istuci ih, posoliti popapriti.
3. Narezati pancetu, sir i prokuhanu mrkvu na stapice, staviti po jedan stapic na svaki odrezak, zamotati i ucvrstiti cackalicom (stikadentom). Proprziti zamotuljke sa svih strana i premjestiti u vatrostalnu posudu.
4. Na preostaloj masnoci proprziti luk, dodati ostalo povrce izrezano na kockice, kratko proprziti, dodati vino, kratko prokuhati i sve izliti po odrescima, poklopiti Al folijom i staviti u pec. Peci oko 40 min na temp 190`C. Pred kraj pecenja skiniti foliju, zaliti vrhnjem ili nekim temeljcem. Kad provri, izvaditi iz pecnice i posluziti uz zeljeni prilog, na pr.pirekrompir.

Nema komentara:

Objavi komentar