PAPRIKE NADJEVENE MORSKIM PLODOVIMA

PAPRIKE NADJEVENE MORSKIM PLODOVIMA

Kad pravimo fishpaprikas,dodamo paprike ribi,kad pravimo pileci paprikas,dodamo paprike piletini,kad radimo bilo koji paprikas, dodamo paprike bilo cemu. Ja za inat radim obratno. Sve to dodajem paprikama. E!



SASTOJCI

4 kom raznobojnih paprika
3 dl rize
ociscene kozice
ociscene dagnje
1 manja tikvica
maslinovo ulje
2 luka
cesnjak, persin, mladi luk
2 mrkve
2 rajcice
koncentrat rajcice
bijelo vino
sol, papar, medit.zac.bilje
1 jaje

PRIPREMA

1. Oprane paprike prvo prepoloviti po duljini, pa im onda odstraniti peteljku i sjeme.
2. Na kratko prokuhati rizu, da ostane malo tvrdja od al dente.
3. Na maslinovom ulju zazutiti luk, dodati sitno isjeckan cesnjak i persin. Kad cesnjak zamirise,dotati rajcicu i mrkvu isjeckanu na tanke kolutove. Dinstati kratko vrijeme, dodati bijelo vino, koncentrat rajcice i sve ostale zacine, dodati vode i tako kuhati dok se ne dobije malo gusci umak.
4. Dok umak krcka,naribati tikvicu.
5. Gotovu rizu procijediti.
6. Pripremiti nadjev. Pomijesati rizu, ribane tikvice, dodati kozice, dagnje, sitno isjeckan mladi luk, vrlo malo vegete, papra,nekoliko zlica umaka,jaje i sve to promijesati.
7. Nadjevati paprike, sloziti ih u vatrostalnu posudu, preliti umakom i staviti u pecnicu. Peci oko 15 min na 225`C. Pokriti folijom, smanjiti temperaturu na 175`C i neka krcka jos pola sata. Kad su gotove, poslužite ih s nekom salatom.

Nema komentara:

Objavi komentar