JAKOVLJEVE KAPICE PRŽENE
Opet nesto morsko...
SASTOJCI
Kosarice od povrca
1 krumpir
1 manja tikvica
1 mrkva
1 jaje
sol papar
Umak s morskim plodovima
Po izboru morski plodovi
mladi (stari)luk, cesnjak, persin
sol, papar, mjesavina mediteranskih zacina
po zelji bijelo vino
Glavni sastojak
Jakovljeve kapice (fileti neke ribe)
brasno, ulje za przenje
PRIPREMA
1. Izribati povrce na duze stapice, dodati jaje, izmijesati i prziti s obe strane, posoliti. Kad stavljamo mjesavinu povrca u tavu, rasporedimo takoda se dobiju tanke kosarice ili palacinke.
2. Jakovljeve kapice (ribu) izvaljati u brasnu i prziti da se zarumeni sa svih strana.
3. Na istoj masnoci zazutiti luk, cesnjak, persin, dodati morske plodove, vino i zacine i dinstati dok tekucina ne iskuha na zeljenu gustocu.
4. Na tanjur staviti kosaricu od povrca, na nju Jakovljeve kapice (ribu), preliti umakom od morskih plodova i posluziti.
POSLUŽIVANJE
Za kosarice se moze upotrebiti bilo koje povrce.
Nema komentara:
Objavi komentar