LIGNJE ALA TRIPICE

LIGNJE ALA TRIPICE ( ŠKEMBIĆI )

U nedostatku jadranskih lignji,od ovih tvrdih atlantskih lignjuna se nesto da iskombinirati...








SASTOJCI

1/2 kg liganja
1 luk
2 zlice sitno isjeckane pancete
(suhe govedine)
2 dl bijeloga vina
riblji temeljac
2 zlice koncentrata od rajcica
3-4 klincica (karanfilica)
1 lovorov list
sitno isjeckani cesnjak i persin
vegeta, papar
maslinovo ulje

PRIPREMA

1. Lignje kuhati u ribljem temeljcu i kad omeksaju, isjeci ih na kolutive ili trake.
2. Isjeckane lignje proprziti na maslinovom ulju, dodati luk i pancetu i prziti dok luk ne zazuti.
3. Dodati vino i riblji temeljac, zatim koncentrat od rajcica, lovor, klincice, cesnjak i persin. Dodati zacine i lagano kuhati dok tekucina ne iskuha i dobijemo malo gusci umak.

POSLUŽIVANJE

Kad se doda riblji temeljac,onda se mogu dodati na kocke izrezani krumpiri i kuhati dok krumpir nije gotov.
Moze se ovim umakom preliti kuhana riza ili tjestenina kao sto sam i napravio.

Nema komentara:

Objavi komentar