MORSKO-RIJEČNA FANTAZIJA
Jos jedan hokus-pokus...
SASTOJCI
Smotuljak od fileta stuke
fileti od stuke
tanke trake od pancete
ribani sir
sol, papar
Umak od morskih plodova
1/2 kg morskih plodova
luk, cesnjak, persin
mijesano korijenasto povrce
riblji temeljac
bijelo vino
koncentrat od rajcice
vegeta, papar
Dip od jogurta
gusti jogurt
sok i ribana kora od limuna
PRIPREMA
1. Ribu ocistiti i izrezati na filete,koje izrezemo po sredini.Trbusni dio upotrebimo za riblju juhu ili ih posebno przimo.
2. Na filete pospemo ribani sir i na to stavimo pancetu.
3. Ovako propremljene filete zarolamo i ucvrstimo s dvije cackalice i przimo na ulju.
4. U tavi na zagrijanom maslinovom ulju zaprzimo luk, cesnjak, persin i dodamo morske plodove.
5. Kad cesnjak zamirise, zalijemo bijelim vinom, dodamo riblji temeljac i sve ostale sastojke. Tako se to lagano dinsta dok se ne dobije po zelji gust umak.
6. U gusti jogurt umijesamo ribanu koru i sok od limuna.
Nema komentara:
Objavi komentar