KOLAČ S BRUSNICAMA
Dvoboj Finska-Svedska
SASTOJCI
Biskvit
200 g kuhanog brasnastog
krumpira
100 g margarina
2 dl secera
2 jaja
100 g sitno mljevenog badema
1/2 dl krumpirovog brasna (potatismjöl)
1 zlicica praska za pecivo
1 zlicica Vanilija secera
Nadjev
1 dl vode
3 dl secera
1 zlica krumpirovog brasna
200 g (4 dl) brusnica
PRIPREMA
1. Izrezati iz pekaceg papira krug promjera 24 cm ili velicine kalupa za pecenje torti.
2. Pjenasto izbatiti jaja i margarin, dodati izribani kuhani krumpir i badem.
3. Pomijesati krumpirovo brasno, prasak za pecivo i vaniliju i sve skupa dodati smjesi izbatiti da se izjednaci.
4. Na dno kalupa staviti izrezani pekaci papir, uliti smjesu i peci 25 min na 175`C
5. Kad je peceno, staviti na tanjur za torte i odvojiti papir.
Zagrijati u loncicu vodu, secer i krumpirovo brasno, kad se smjesa izjednaci dodati brusnice i lagano kuhati dok se ne dobije ujednacena gusta smjesa. S tom smjesom preliti kolac i po zelji ukrasiti pjenom od vrhnja.
Posluziti sa slagom ili sladoledom.
Nema komentara:
Objavi komentar