KOLAČ OD RABARBARE

KOLAČ OD RABARBARE

Rabarbara ja visegodisnja biljka, koja spada u kategoriju povrca slatko-kiselkastog okusa. Upotrebljavaju se samo peteljke listova.



SASTOJCI

peteljke listova rabarbare
marmelada od jabuka
250 g margarina
4 dl secera
1 jaje
2 dl mlijeka
8 dl brasna
2 zlicice praska za pecivo

PRIPREMA

1. Pjenasto izmijesati margarin i secer.
2. Dodati jaje, izmijesati.
3. Dotati brasno, izmijesati. Dobiti cemo suho mrvicavo tijesto, od kojega cemo odvojiti jednu sacu, koja nam treba za nadjev.
4. Tijestu dodati mlijeko, izmijesati i prebaciti na lim za pecenje oblozenim pekacim papirom. Rasporediti ga rukama podjednake debljine po limu.
5. Oguliti peteljke listova rabarbare, isjackati na komedise 1-2 cm duzine i pobacati po tijestu. Marmeladu od jabuka pobacati po tijestu i na kraju casu odvojenog tijesta medju prstima izmrviti po svemu tome. Peci na 200`C oko 20 min.

Nema komentara:

Objavi komentar