PIJANI PJETLIĆ
Iznio sastojke na radni stol, poceo komponirati i ispalo ovako...
SASTOJCI
3 pileca batka
1 luk
1 balancana (patlidjan)
1 tikvica
1 poriluk
3 veca sampinjona
2 mrkve
3 pice cesnjaka
4dl crnog vina
maslinovo ulje, maslac
psenicno i bademovo brasno
sol, papar, vegeta
PRIPREMA
Prije nego se upustimo u ovu avanturu, proucimo ovaj clanak.
Nemojmo zaboraviti ni internu dezinfekciju
1. Batke presjeci na zglobu, natrljati mjesavinom soli i papra, uvaljati u mjesavinu psenicnog i bademovog brasna i kratko proprziti sa svih strana na mjesavini maslinovog ulja i maslaca. Za to vrijeme zagrijati Podravka pilecu kocku u crnom vinu.
2. Proprzene batke premjestiti u vatrostalnu zdjelu, preliti zagrijanim vinom i staviti u pecnicu na 200`C.
3. Za to vrijeme isjeckati povrce i proprziti ga na preostaloj masnoci. Dodati vegetu i ostale zacine i dodati proprzeno povrce batcima .
4. Pokriti folijom, smanjiti temperaturu na 175`C neka lagano krcka dvadesetak minuta.
Posluziti s mladim krompirom ili kuhanom rizom.
Nema komentara:
Objavi komentar