PITA OD FLAMBIRANIH ŠLJIVA
Jednostavno kao i uvijek...
SASTOJCI
Tijesto
250 g brasna
150 g maslaca
1 dl secera
2 jaja
2 zlicice vanilija secera
Nadjev
1/2 kg okruglih,tamnih sljiva
2 jaja
2 dl secera
2 dl vrhnja
1 zlica smedjeg secera
2-3 zlice konjaka (sljivovice)
maslac za przenje
cimet, secer u prahu
PRIPREMA
TIJESTO
1. Rukaama utrti maslac u brasno.
2. Istuci jaja sa secerom, dotati vaniliju, pomijesati s brasnom.
3. Gotovim tijestom obloziti kalup za pitu i staviti u hladnjak dok pripremamo nadjev.
NADJEV
1. Oprane sljive raspoloviti i izvaditi kostice.
2. Izrezati na tanke snite .
3. U tavi rastopiti maslac, dodati sljive i prziti nekoliko minuta. Dotati smedji secer, promijesati,uliti konjak i zapaliti. Kad plamen nestane, jos malo promijesati.
4. Usuti flambirane sljive na tijesto.
5. Izmijesati secer i cimet, dodati jaja i vrhnje, izmijesati i preliti preko sljiva. Peci na temp 200`C oko pola sata.
Ovo vrijeme pecenja vrijedi ako u nadjev stavimo same sljive. Ja sam pekao malo duze, jer sam upotrebio i saft od flambiranja, pa je nadjev bio rjedji. Ispalo je puno socnije. Prije serviranja posuti secerom u prahu.Uz to se moze posluziti krema od vanilije.
Nema komentara:
Objavi komentar