PITA "UZ ČAKULU"
Nije tesko...
SASTOJCI
Tijesto
4 dl brasna
4 dl zobenih pahuljica
1 zlicica pecilnog praska
1 zlicica soli
1 dl ulja
2 jaja
3 dl vode
Nadjev
1 veci luk
200-300 g shitake ili sampinjona
sol, papar, mediteranski zacini
200 g sunkarice ili suhe govedine
oko 300 g tikvica
oko 300 g mini rajcica (moze obicnih)
4 dl slatkog vrhnja
3 jaja
oko 150 g ribane mozzarelle
oko 150 g loptica mozzarelle (kockica)
masnoca za przenje
PRIPREMA
1. Zazutiti u tavi luk i gljive i zaciniti.
2. Meso i tikvicu isjeckati na kockice.
3. Izmijesati vrhnje,jaja i polovinu sira.
4. Medjusobno izmijesati suhe sastojke za tijesto i dodati jaja, ulje i vodu stalno mijesajuci.
5. Tijesto treba da bude rijetko kad ga izlijemo na lim oblozen pekacim papirom.
6. Na tijesto rasporediti mjesavinu luka i gljiva. Dodati meso, tikvicu i rajcice.
7. Sve to preliti mjesavinom vrhnja, jaja i sira.
8. Na kraju sve posuti ostatkom sira i peci oko 40 min na 200`C.
Nema komentara:
Objavi komentar