ZAPEČENI SLADOLED
Ako nemate gotov, moze i onaj iz kioska .....
SASTOJCI
Biskvit
2 kom jaja
secer,mjesavina psenicnog
i krompirovog brasna i
praska za pecivo
Nadjev
sok mijesano
voce,sladoled
Prekrivac
4 bjelanjca
8 zlica secera
PRIPREMA
1. Izbatiti jaja i secer, dodati brasno i sve dobro izmiksati. Smjesu izliti u okrugao kalup i peci na 200`C 5-10 min.
2. Ohladjen biskvit pokvasiti sa sokom iz konzerviranog mijesanog voca, ili ako upotrebljavate neke jagode, kao maline, pokvasite sa sokom od malina.
3. Rasporediti voce po biskvitu, nato staviti kriske sladoleda .
4. Izbacene bjelanjke sa secerom prekriti cijeli kolac i peci nekoliko minuta na 250`C. Kad je gotovo sjeci i posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar